CHP’DEN ŞARBON VAKALARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI  
04.09.2018
597
Yazı Boyutu: A- A+

Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Orhan Sarıbal, İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Milletvekilimiz Dr. Ali Şeker ve TTB Yön. Kur. Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, artan şarbon vakalarıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, il binasında şarbon vakalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Şeker, et ithal edilmesiyle hastalığın Türkiye’ye yayıldığını belirtti.

Şeker, " Şarbon hastalığı Türkiye’de eğer kontrol altına alınmazsa salgın haline gelebilir, daha da yayılabilir. Şarbon maalesef insan ölümlerine dahi yol açabilecek bir hastalık. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmak durumunda." değerlendirmesini yaptı.

"Ankara’da 100’e yakın hayvan öldü"

Ali Şeker, şarbonun Kurban Bayramı sonrasında birçok ilde görüldüğünü aktararak, Ankara’da şarbon hastalığından ölen 100’e yakın hayvan olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu,  TTB Yön. Kur. Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu

Şeker, gerekli kontrollerin yapılmaması durumunda deri şarbonunun dahi ölümcül olabileceğini dile getirerek, halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 "6,6 milyon baş hayvan ithal edildi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da 2010’dan bugüne kadar toplam 6,6 milyon baş hayvan ithal edildiğini ifade ederek, hazır et olarak da 273 bin ton et alındığını söyledi.

Sarıbal, şarbonun toprakta ve otta var olabilen bir bakteri olduğunu aktararak, "Sadece elbette ithalat üzerinden söylemeyeceğiz ama birçok hastalığın denetimsiz ve kontrolsüz olarak ithal hayvanlar üzerinden toplum sağlığını tehdit ettiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da hastalığa ilişkin bilgi verdi.